include

Android Beta Release Notes 8.0.3

  • 12 December 2023
  • 2 replies
  • 234 views

Userlevel 1

Hello everyone,

We hope you are enjoying our rebranded app. Here are more exciting features and improvements that you can find in our latest Beta


Improvements:

▷ [CONTENT] The new masthead was implemented in other users' profile pages


▷ [FAVORITES] The clickable zone of section titles was increased in the Favorites tab to make it easier to access Favorites subpages

▷ [PLAYLIST] The “search” option was added in first position of playlists options menus and the “sort” option was moved to the second position


▷ [RECOMMENDATION] The font used for personalized playlists (aka SmartTrackLists) was changed in the app


▷ [SHAKER] The “Invite friends” option is now available in the group settings menu



Bug fixes:

▷ [CONTENT] The fade-out effect was removed for mastheads' secondary actions, title and illustration in content pages so that actions remain accessible on phones with a small screen height

▷ [FAVORITES] The shuffle play icon was fixed in the “Downloaded music” subpage of the Favorites tab

▷ [LOGIN/SIGNUP] The right error message is now displayed when trying to register while offline (cf “No network currently available” instead of “Login unsuccessful”)

▷ [SEARCH] The design of the button of the search results page was fixed in the case of an error


2 replies

Userlevel 4
Badge +3

Can you add the ability to download a playlist from Shaker? 

Favorilerdeki "İndirilen müzik" sayfasında bulunan listeleme animasyonunun kaldırılması gerekli. Bu animasyonun var olması bazı problemlere yol açıyor. Eğer indirdiğiniz müziklerin sayısı çoksa; sayfada kaydırma işlemi yaptığınızda ve geri geldiğinizde, normalde kaydırma işlemi yaptığınız yerden devam etmeniz gerekirken uygulama sizi sayfanın en başına atıyor ve neredeyse indirilen tüm müzikleri yeniden sıralama yapıyor. Bu işlem esnasında animasyon doğru çalışmadığı için uygulama ekranı kasıyor, takılıyor, bir süre müzikler üst üste binip yığın oluşturuyor ve bunların tekrar normal düzene gelmesi zaman alıyor. Bu, indirilen müziklerin sayfada listeleme animasyonu nedeniyle tekrar sıralama yapılmasını beklemeyi gerektirdiği için zaman kaybına neden oluyor, kullanıcı deneyimini olumsuz yönde etkiliyor. "İndirilen müzikler" sayfasının tıpkı, Favoriler'deki "Albümler" ve "Sanatçılar" sayfası gibi çalışması gereki.

 

Uyku zamanlayıcı özelliği aktif edildiğinde bu özelliğin çalıştığını gösteren, uyku zamanlayıcı butonunun altında nokta şeklinde görünen simge birkaç saniye sonra kayboluyor ve bu nedenle zamanlayıcının çalışıp çalışmadığı anlaşılmıyor. 

 

Kişisel çalma listelerinde yeni parça ekleme sınırına ulaşıldığında ya da tam olarak belirli olmayan miktarda parça eklendikten sonra; "Çalma listesini düzenle" tuşuna basıldıktan sonra düzenleme sayfası açılıyor ancak hiçbir işlem yapılamıyor. Çünkü, Deezer Android uygulamasını donuyor ve bir süre sonra kendi kendine kapanıyor. Hatta Android sistemi, "Deezer uygulaması çalışmayı durdurdu" şeklinde bir hata uyarısını ekrana çıkarıyor ve ekrana çıkan bu uyarıda bekle ve uygulamayı kapat şeklinde iki seçenek çıkıyor.

Ayrıca, Çalma listelerinde bir parça daha önce eklenmişse bu durumun çalma listesine parça ekleme ekranında çıkan listelerin kapak görseli içerisinde ya da kenarında bir sembol ya da yazı olarak belirtilmesi gerekli, ki kullanıcı çalma listesine parça eklemeye çalışmadan önce o çalma listesinde parçanın mevcut olup olmadığını anlayabilsin. Mevcut durumda böyle bir özellik olmadığından dolayı tek bir parça için bile çalma listesinde o parça olsa bile bu anlaşılamadı için tekrar çalma listesine eklemeye çalışmak gerekiyor.  

Örnek:

Deezer'daki çalma listesine ekleme ekranı (çalma listesine parçanın daha önce eklenip eklenmediği belli değil ve ayırt edilemiyor)

 

Spotify'daki çalma listesine ekleme ekranı (çalma listesine parçanın daha önce eklenip eklenmediği belli ve ayırt edilebiliyor)

 

 

Ayrıca, çalma listelerine açıklama ekleyebilme özelliği Android uygulamasına da eklenmeli. 

 

Tüm bu sorunlar uygulamadaki hatalardan kaynaklı. Uygulama verilerini silmek, uygulamayı cihazdan kaldırıp tekrar yüklemek, cihazı yeniden başlatmak vb. işlemler bu sorunları çözmüyor. Bunları daha önce geri bildirimde bulunarak iletmiştim. Ancak aylar geçmesine ve birçok güncelleme gelmesine rağmen bu sorunlar düzeltilmedi. Bu nedenle, sorunları burada da belirtmemin daha dikkat çekici olacağını ve ilgilenileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim. 

 

Ayrıca: 

Favorilere eklenen "Albümler"in (mevcut durumda maksimum 1.000 adet) ve "Sevdiğim şarkılar" listesinin (mevcut durumda maksimum 10.000 adet) limitinin ya tamamen kaldırılması ve sınırsız olması ya da çok daha yüksek bir limite çıkarılması gerekli. "Anında çevirilen şarkı sözleri" özelliğinin aktif edilmesi, Türkiye için hazırlanan listelerin düzenli aralıklarla, aktif bir şekilde güncellenmesi gerekli. Mevcut durumda Türkiye listelerinin çoğu, en son 1 yıl ya da 3 ay önce güncellenmiş durumda.

Umarım diğer uygulama güncellemelerinde bu sorunlar düzeltilir. 

 

 

Reply