Question

Songs are skipping and missing parts


Hi all, I've found in the past few weeks that I'm having problems with a lot of songs on my playlists.
The song will start playing, and after about 35-80 seconds the song will skip to the last 10/15 seconds of the song, and then will play silence until the 'end of' the track time.
This is happening to about 1 in 10 songs I am listening to, and so far the only solution is to remove it and re-add it, but I shouldn't have to do that!

Anyone experience something similar?

12 replies

Userlevel 7
Badge +5
Hi there, sorry to hear that. Can you please give us more details of the device this is happening on? Have you tried to clear the cache?Do you get an error message?
I get an error message "unable to play...."
Userlevel 6
Badge +4
Hi there @Michel Martin

Have you tried clearing the cache like @Flo.Deezer said? Or reinstalling the app?
Let me know which device you're using the app on.
I have not tried clearing the cache. I can't seem to find how. Please help. Thanks.
My phone is a Samsung A8.
Userlevel 1
I’m having a similar problem since 2 or 3 days ago. Skipping part wat through tracks - I get the following message “unable to play - the connection to Deezer was lost”. I’m playing via Sonos and having this problem with all Sonos devices. Tried changing router channel, changed Deezer password, restarted all Sonos devices....nothing works!!!
I have tried Google Play music and it works fine on my Sonos. I'm considering letting go my Deezer subscription.
Userlevel 1
I got this response from Sonos.
Unfortunately we are currently experiencing an Outage with Deezer, leading to the issues you have described. What we can do, is send you a quick e-mail as soon as the outage is resolved. You can also see updates here: status.sonos.com
Userlevel 6
Badge +4
Hi there @Michel Martin

Please check this topic out to be up-to-date with the Sonos issue.

About clearing the cache:

You can delete the cache, but remember it will delete your downloads too.

  1. Go to My Music
  2. Tap on the Settings icon
  3. Tap on App settings
  4. Scroll down to Disk Usage
  5. Touch Clear all
I'm having issues with any device my phone is connected to I have uninstalled, reinstalled and cleared caches. I have a brand new Huawei phone can anyone help because it's really annoying. Thanks
SuperLoodles wrote:

I'm having issues with any device my phone is connected to I have uninstalled, reinstalled and cleared caches. I have a brand new Huawei phone can anyone help because it's really annoying. Thanks



I have The same problem with my new huawei, IF I cant fix it i Will try tidal... To many song lagging and cut out and missing parts
Userlevel 7
Badge +6
Hi SuperLoodles and Jesper Gyllenbring, I'm sorry about that! We do have an issue with Huawei phones at the moment, but we will update this topic below as soon as we have any more news about it!
https://en.deezercommunity.com/android-47/huawei-phone-skipping-tracks-47524

Reply